top of page
about-me.jpg

Аз съм художник

Аз съм Жеко Митев - главният герой в моята лична митология. Аватар на богове в брилянтна игра. Блудният син приет отново у дома. Дете и любовник на висша власт.

Моят свят бе сринат до основи и на негово място бе изграден нов живот обгърнат от мистика и чудеса. Аз не можах да избягам от съдбата си и от предначертаният за мен път.

Аз исках притежания, стабилни имоти, тлъсти сметки, бързи коли, престиж и слава. Търсех ги всеотдайно в дигиталният свят на нули и единици, на бизнес планове и финансови стратегии, но всичко това ми бе отнето и на негово място ми бе връчена четката, палитрата и отшелническият живот.

Сега аз имам мисия - да нарисувам моите картини и да ги покажа на света. Да разкажа моята история и да послужа за пример на всеки изневерил на своя талант и съдба.

 

Наказанието е сурово. Наградата е нов живот. 

 

 


повече з

Из "НАБЕЛЯЗАН ЗА СПАСЕНИЕ"

Падение

 

Какъв погром! Какво отчаяние и опустошение! Как се озовах тук? Бях затънал в блато и колкото повече се съпротивлявах, толкова повече то ме поглъщаше. Дългове, които не можех да изплатя, порочна връзка, лишена от всякакво бъдеще, работа на бюро, бавно и сигурно съсипваща тялото и ума. И разбира се, алкохол. Много алкохол. Толкова много, че не помнех нищо след втората чаша.

От независим предприемач аз се превърнах в офис служител с работно време и на заплата. Вместо свободен човек станах длъжник, криещ се от кредиторите си. Вместо здрав и силен мъж аз съм тътрузещ се алкохолик.

bottom of page